Leena Riittinen Kriittisen Riittisen tarinoita elämästä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Vihreät arvot

Vihreillä amerikkalainen vaalikamppanja.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö on kovasti innostunut nousevista kannatusluvuista ja lyö pökköä pesään.

Hänen vaalikampanjansa ydin näyttää olevan pääministeri Sipilän mustamaalaus. Onko keskusta Ville Niinistön mielestä se pahin kilpakumppani?

Olen aina kuvitellut vihreitä humaaneiksi vihreiden arvojen puolustajiksi.  Vihreät arvot ovat mielestäni itsellään jo hyvin suuri asia.  Eikö vihreät puolueet syntyneet tarpeesta suojella tätä rakasta maapalloamme ylettömältä riistolta.

Miksi minusta tuli Vihreä

Näin jälkeenpäin ihmetyttää, miksi en aiemmin liittynyt Vihreisiin. Jo lapsuudessa elämäntapani ja arvoni olivat vihreitä. Luonto, julkinen liikenne, sairaalareissut, kesät mökillä ja rannan rahanhaju sekä oma aikani maahanmuuttajana johtivat kuitenkin päätökseen ruveta viralliseksi Vihreäksi.

Fillarilla ja julkisilla seikkailuun

Asuntosi kylmyys johtuu vihreistä arvoista

Ulkona ovat ennätyspakkaset, mutta sisälläkään ei ole lämmintä. Kotisi sisäilman kylmyys johtuu poliittisesta valinnasta, vihreästä energiansäästölinjauksesta, ei teknisistä tekijiöistä. Ulkoilman alhainen lämpötila ei ole syynä siihen, että joudut palelemaan kodissasi, neljän seinän sisällä. Teknisesti olisi mahdollista pitää kotisi lämötila vaikka 24 asteessa, kyse on poliittiisesta tahdosta.

Hyväksytkö vihreiden eriskummalliset tavoitteet?

Perussuomaiset ovat milloin mistäkin syystä median ja kilpailevien puolueiden hampaissa. Siihen riittää pieninkin syy. Jos Takahikiän varavaltuutettu kaljahuuruissaan jotakin möläyttää, niin ei aikaakaan kun karvatuppoa työnnetään Timo Soinin suuhun ja kysytään, "milloin puolue irtisanoutuu tästä ja milloin möläyttelijä erotetaan".

Ja jos jokin lausuma voidaan tulkita väärin, niin se aivan varmasti niin tehdään.

HS:n aamun uutinen Saksan Vihreistä

Aamun Helsingin Sanomissa kerrotaan, kuinka joukko Saksan Vihreissä toimivia miehiä käytti ainakin 1980- ja 1990-luvuilla seksuaalisesti hyväkseen lapsia.

"Pääkaupungin puolueosasto julkaisi raportin, joka selvitti yksityiskohtia puolueen sisällä nuorten poikien hyväksikäytöstä Berliinissä.

Selvitys tuo lisää yksityiskohtia vuonna 2013 julki tulleeseen skandaaliin, jossa paljastui Saksan vihreiden pedofiliamyönteinen menneisyys.

Vihreä lentoemo

Kaikkihan me olemme joskus olleet lennolla, jossa lentoemäntä tai miespuolinen stuertti kertoo turvaohjeita onnettomuuden varalla. Yksi keskeisistä ohjeista on laittaa yläpaneelista hätätilanteessa putova happinaamari ensin itselle ja vasta sitten vieressä olevalle henkilölle, jos tämä ei naamaria omatoimisesti saa laitettua. Näin toimitaan oman toimintakyvyn varmistamiseksi hätätilanteessa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä